Belangrijk:
Misschien overbodig, maar het is wel belangrijk om te vermelden dat een verlijmbare PVC vloer zelf installeren wel expertise vereist. Het is specialistischer werk dan bijvoorbeeld het installeren van laminaat. Heb je geen ervaring met verlijmbare vloeren? Kijk ook eens naar onze Klik PVC vloeren. Wil je het helemaal uitbesteden? Misschien is onze legservice iets voor jou.

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan:

STAP 1. EGALISEREN

Om een PVC vloer te kunnen verlijmen moet de ondergrond volledig egaal zijn. PVC stroken zijn buigzaam en eventuele oneffenheden in de ondergrond zullen altijd zichtbaar worden door de PVC vloer heen.

Of je nu een anhydriet vloer, plavuizen of een cementdekvloer hebt, je zult altijd moeten egaliseren. 

Egaline Stauf XP10

Stauf XP10 PVC Egaline direct bestellen >>>

De Stauf XP10 is perfect geschikt voor het egaliseren van 2mm - 10mm. Uitgaande van 2mm dikte, heb je aan één zak van 25kg genoeg om ongeveer 8m2 te egaliseren.

STAP 2. LIJMEN

Om een PVC vloer te verlijmen raden wij de lijm van Stauf aan. De D37 van Stauf is een universele hoogwaardige dispersie-vloerbedekkingslijm. Daardoor kan de lijm ingezet worden voor alle verlijmbare PVC vloeren.

Stauf
Stauf D37 bestellen >>>

Met een bijzonder lange open tijd van ongeveer 80 minuten is deze lijm buitengewoon geschikt voor de doe-het-zelfer.

Een emmer van 14KG is voldoende voor ongeveer 50 m2, afhankelijk van gebruik. 

 lijmkam
Om de lijm gelijkmatig te kunnen verdelen zul je ook gebruik moeten maken van een lijmkam.

Bestel direct een lijmkam >>>

 

WALS

wals

Voor de hechting van de vloer is na de installatie belangrijk om de vloer te walsen. Heb je zelf geen wals? Kijk of je ergens een wals kunt huren. Houd er rekening mee dat een wals erg zwaar is.

Ben jij vakkundig genoeg om zelf je PVC vloer te verlijmen? Bekijk dan ons aanbod in PVC vloeren. Vraag een offerte aan om een scherpe prijs te ontvangen per e-mail. 

Laat je het liever uitbesteden? Geen probleem, vraag een offerte aan voor jouw toekomstige vloer met legservice. Wij nemen al het werk uit handen.

Wil je liever een makkelijkere oplossing?
Kijk dan ook eens naar onze Klik PVC vloeren >>>