Het belangrijkste verschil ligt in de verbinding. Een Klik PVC vloer kun je, zoals de naam al zegt, aan elkaar vast klikken. Je legt de vloer dus 'zwevend', want de vloer wordt niet vastgelijmd aan de ondergrond.


Een Lijm PVC vloer werkt iets anders. De stroken worden niet aan elkaar vast geklikt, maar aan de ondergrond verlijmd.

Installatie / leggen
Een Klik PVC vloer kun je gemakkelijk zelf leggen als je een beetje handig bent. Het vereist geen jarenlange ervaring. De klik systemen zijn gemaakt om gemakkelijk en snel geplaatst te kunnen worden. Ga je verhuizen? Dan zou je de vloer zelfs weer los kunnen klikken en meenemen naar je nieuwe huis. 

Een Lijm PVC vloer zal verlijmd moeten worden met de ondergrond. De PVC stroken zijn flexibel en het is daarom belangrijk dat de ondergrond egaal is. De ondergrond zal daarom geëgaliseerd moeten worden. Dat is best wel een klus en niet aan te raden om zelf te doen (zonder ervaring).

De prijs van Klik PVC ligt meestal iets hoger, omdat de klik-verbinding een hogere kostprijs heeft. De verlijmbare stroken hebben geen klik-verbinding.

De installatie van een Lijm PVC vloer is meer werk dan bij een Klik PVC vloer, daarom is de installatie van een Lijm PVC vloer meestal duurder.

Bekijk alle Klik PVC vloeren >>>

Maar als een Klik PVC vloer zoveel makkelijker is, waarom kiezen veel mensen dan toch voor Lijm PVC?

1. Een verlijmbare vloer ligt direct op de ondergrond, zonder ondervloer. Heb je vloerverwarming? Dan is een verlijmbare vloer veel efficiënter dan een zwevende (Klik PVC) vloer.

2. Een verlijmbare vloer ligt beter vast dan een zwevende (Klik PVC) vloer. Het voordeel daarvan is dat vloer ook langer mooi blijft. Bij een zwevende vloer zullen door het klik systeem altijd kleine (on)zichtbare openingen zijn, het ligt nooit net zo strak aan elkaar als een verlijmbare vloer. Zeker bij een visgraatmotief speelt deze reden een grote rol om te kiezen voor een verlijmbare vloer, het resultaat is vrijwel altijd mooier, zeker op de lange termijn.

 

De belangrijkste verschillen op een rijtje:

  •         Een Klik PVC vloer is gemakkelijk zelf te leggen 
  •         Een Lijm PVC vloer moet door een professional gemonteerd worden
  •         Een Lijm PVC vloer is goedkoper dan een Klik PVC vloer in aanschaf
  •         De installatie van een Lijm PVC vloer is duurder dan de installatie van een Klik PVC vloer
  •         Een Klik PVC vloer kun je gemakkelijk vervangen of meeverhuizen
  •         Een Lijm PVC vloer laat iets sneller warmte door bij vloerverwarming omdat deze dichter op de ondervloer zit
  •         Een Lijm PVC vloer kun je in elke richting tegen elkaar aan leggen omdat er geen klik-verbinding aan zit

 

Twijfel je nog? Neem gerust contact met één van onze adviseurs op. We bespreken je situatie en kijken welke vloer het beste bij je past!

Bekijk alle PVC vloeren >>>